Esittely

Rauno Hietanen Töölönlahdella

Miljoonien kävijöiden Töölönlahti


Töölönlahdelle aivan Helsingin keskustan viereen on muutamassa vuodessa noussut kaupunginosa, jossa joka päivä kymmenettuhannet ihmiset käyvät töissä ja viettävät vapaa-aikaansa kulttuurin parissa tai luonnosta nauttien.

Vuosittainen Töölönlahden kävijämäärä mitataan useissa miljoonissa. Loppuvuodesta 2018 ovensa avannut keskustakirjasto Oodi tuo lahdelle lähes kymmenentuhatta kävijää lisää joka päivä.

Alueelta on ennen Töölönlahden Sanomia puuttunut viestintäkanava, joka tarjoaisi yhdessä paketissa tietoa lukijalle alueen uutisista ja tapahtumista.

Töölönlahden Sanomien alkuaskeleet otettiin vuonna 2014 sosiaalisen median kanavissa. Some-kanavien positiivisten kokemusten jälkeen heräsi ajatus printtilehden tekemisestä. KMT Mediatutkimuksen mukaan paikallislehdet ovat edelleen hyvin haluttu tuote. Ne tarjoavat lukijoilleen tietoa, jota ei ole helposti ja luotettavasti saatavilla missään muualla. Nettisivuilla vahvistettuna paikallislehti pystyy tarjoamaan yksityiskohtaista ja ajankohtaista, lukijoilleen tärkeää ja paikkansapitävää, puolueetonta sisältöä.

Yrityksille puolestaan paikallislehdet tarjoavat huokeaa mainostilaa, joka tavoittaa valmiiksi kohdennetun yleisön. Useille toimijoille paikallislehti on edelleen tehokas tapa saada mainosrahoilleen vastinetta.


Alueena Töölönlahti on ainutlaatuinen keskittymä kulttuuria, luontoa, yritysmaailmaa ja mediaa. Oodi, Kiasma, Musiikkitalo, Finlandia-talo ja Ooppera tarjoavat kulttuurisen keskittymän osana kaunista ulkoilu ja ajanviettoaluetta. Alueen lounaiskulmasta Arkadianmäeltä Eduskuntatalon päättäjät tarkkailevat edessään avautuvaa Töölönlahtea ja todistettavasti käyvät siellä myös kävely- ja juoksulenkeillään.

Töölönlahdella on töissä yli tuhat median edustajaa. Maan suurimmat mediatalot Sanoma ja Alma Media pitävät päämajaansa Töölönlahdella. Tuhannet muut työskentelevät UPM:n, KPMG:n ja EY:n pääkonttoreissa sekä muissa alueen toimitiloissa.

Juoksuharrastajat tietävät, että kierros Töölönlahden ympäri on pituudeltaan 2,2 kilometriä. Viehättävät Linnunlaulun kahvilat hurmaavat niin paikalliset kuin turistitkin. Töölönlahden puisto on kaupungin uusi suuren luokan ulko­tapahtumapaikka.

Töölönlahdella on useita kymmeniä ravintoloita ja kahviloita. Osaatko nimetä ne kaikki?

Tervetuloa viihtymään ja menestymään Töölönlahden Sanomien seurassa!