Esittely

Rauno Hietanen Töölönlahdella

Miljoonien kävijöiden Töölönlahti

Töölönlahden Sanomat syntyi tarpeesta. Aivan kaupungin ytimeen on muutamassa vuodessa noussut kaupunginosa, jossa joka päivä kymmenettuhannet ihmiset käyvät töissä ja viettävät vapaa-aikaansa kulttuurin parissa tai luonnosta nauttien. Jo entuudestaan alue on ollut kaupunkilaisten suosima vapaa-ajanviettopaikka.

Vuosittainen Töölönlahden kävijämäärä mitataan useissa miljoonissa. Loppuvuodesta 2018 avattava keskustakirjasto Oodi tuo lahdelle arviolta peräti 3,5 miljoonaa vuosikävijää lisää.

Alueelta on kuitenkin puuttunut viestintäkanava, joka tarjoaisi yhdessä paketissa tietoa lukijalle alueen uutisista ja tapahtumista. Kanavan, jonka avulla yritykset ja organisaatiot tavoittavat lukuisat Töölönlahdella päivittäin aikaansa viettävät ja alueella satunnaisesti vierailevat ihmiset.

Töölönlahden Sanomien alkuaskeleet otettiin vuonna 2014, kun avasin Töölönlahti-tilin sosiaalisen median kanaviin. Some-kanavien positiivisten kokemusten jälkeen heräsi ajatus printtilehden tekemisestä. KMT Mediatutkimuksen mukaan paikallislehdet ovat edelleen haluttu tuote. Ne tarjoavat lukijoilleen tietoa, jota ei ole helposti saatavilla missään muualla. Nettisivuilla vahvistettuna paikallislehti pystyy tarjoamaan yksityiskohtaista ja ajankohtaista, lukijoilleen tärkeää sisältöä.

Yrityksille puolestaan paikallislehdet tarjoavat halpaa mainostilaa, joka tavoittaa valmiiksi kohdennetun yleisön. Mainoksen hinta per tavoitettu silmäpari on houkuttelevan pieni verrattuna nettimainokseen tai kansalliseen mediaan. Useille toimijoille paikallislehti on edelleen tehokkain tapa saada mainosrahoilleen vastinetta.

Alueena Töölönlahti on ainutlaatuinen keskittymä kulttuuria, luontoa, yritysmaailmaa ja mediaa. Kiasma, Musiikkitalo, Finlandia-talo ja Ooppera tarjoavat kulttuurisen keskittymän kauniissa ulkoilualueessa aivan Helsingin keskustassa. Samaan ei mikään muu alue Suomessa yllä. Alueen lounaiskulmasta Arkadianmäeltä Eduskuntatalon päättäjät tarkkailevat edessään avautuvaa Töölönlahtea (ja todistettavasti käyvät siellä kävely- ja juoksulenkeillään).

Töölönlahdella on töissä yli tuhat median edustajaa. Maan suurimmat mediatalot Sanoma ja Alma Media pitävät päämajaansa Töölönlahdella. Tuhannet muut työskentelevät UPM:n, KPMG:n ja EY:n pääkonttoreissa sekä muissa alueen toimitiloissa.

Töölönlahti on monen kaupunkilaisen hengähdyspaikka ja ulkoilukohde. Juoksuharrastajat tietävät, että kierros Töölönlahden ympäri on pituudeltaan 2,2 kilometriä. Moni Helsingissä järjestettävä urheilutapahtuma käyttää Töölönlahtea reittinsä osana. Viehättävät Linnunlaulun kahvilat hurmaavat niin paikalliset kuin turistitkin. Töölönlahden puisto on kaupungin uusi suuren luokan ulko­tapahtumapaikka. Kesäkuussa 2017 on edessä sen ensikaste, kun Helsinki-päivän juhlakonsertti järjestetään puistossa.

Yhteensä Töölönlahdella useita kymmeniä ravintoloita ja kahviloita. Osaatko nimetä ne kaikki?

Tervetuloa viihtymään ja menestymään Töölönlahden Sanomien seurassa!