Apulaispormestari Razmyar: Uusi museo saatava Helsinkiin

Nasima Razmyar on Helsingin kulttuurista ja vapaa-ajasta vastaava apulaispormestari. Kuva Juho Paavola

 

”Se olisi Suomelle hieno valttikortti”

 

Apulaispormestari Nasima Razmyarin toivelistalla on uusi museo Helsinkiin. Museo, jota tarvitaan, olisi hänen mielestään design- ja arkkitehtuurimuseo.

”Koen, että sellainen on saatava jossakin vaiheessa”, Razmyar sanoo Töölönlahden Sanomille.

”Ainutlaatuisuutensa ja erottuvuutensa takia se olisi Suomelle hieno valttikortti, johon olisi tosi tärkeää saada myös valtio mukaan”, hän perustelee.

Tuoreen apulaispormestarin tavoitteet omalle viisivuotiskaudelle ovat selvät. Hänen omalla toimialallaan erityisesti nuorison aktiviteetit sekä liikunta- ja kulttuurimahdollisuudet kietoutuvat kaikki toisiinsa. Kun nuorisolla on mielekästä tekemistä, nuoret voivat hyvin, Razmyar näkee.

Razmyar on Helsingin kulttuurista ja vapaa-ajasta vastaava apulaispormestari.

”Asuinalueiden eritytyminen ja niin nuorten kuin vanhempienkin ihmisten syrjäytyminen on ongelma. Helsingissä on alueita, jotka tarvitsevat koko ajan enemmän huomiota, ja sen on oltava isossa kuvassa osa strategiaamme.”

Razmyarin kollega, Helsingin kaupunkiympäristöstä vastaava apulaispormestari Anni Sinnemäki sanoo, että haluaa kehittää Helsinkiä Euroopan parhaaksi kaupungiksi, sellaiseksi minne ihmiset kokevat olevansa tervetulleita opiskelemaan ja tekemään työtä.

”Helsingissä olemme vielä sillä tasolla, että voimme tehdä asioille jotakin. Verrattuna muihin Suomen tai Euroopan kaupunkeihin, kuten Osloon  tai Turkuun, elintasoerot eivät ole niin suuria”, Sinnemäki sanoo.

Eriarvoistumista Sinnemäki torjuisi yhä monipuolisemmalla kaavoituksella ja ylläpitämällä sekä vuokra- että omistusasuntoja riittävästi samoille alueille. Jotta työssäkäynti ja opiskelu ovat järkevästi mahdollisia, on Helsingin Sinne­mäen mielestä panostettava kulkuyhteyksien kehittämiseen.

 

Lue Nasima Razmyarin ja Anni Sinnemäen haastattelu kokonaisuudessaan tuoreesta Töölönlahden Sanomista. Lehteä saa noin sadasta kivijalkaliikkeestä Töölönlahdella ja Töölössä (toimitilojen aulat, ravintolat, kahvilat, kampaamot jne). Lisäksi lehti jaetaan tällä viikolla osoitteettomana jakeluna koteihin keskustan, Töölön ja Hakaniemen alueella.

 

Juho Paavola
toimitus@toolonlahti.fi