Finlandia-talo lähti hakemaan pääpalkintoa Portugalista – ja sai mitä halusi

Johanna Tolonen iloitsee Finlandia-talon saamaa palkintoa. Kuva elokuulta 2018. (kuva: Rauno Hietanen)

 

“Tuntuu erittäin hyvältä”, toimitusjohtaja Johanna Tolonen iloitsee kovatasoisen kisan jälkeen.

Sieltä se tuli, pääpalkinto. Finlandia-talo päätti kesällä lähteä hakemaan tapahtumatalojen kultamitalia maailmalta. Kisaan innoitti Suomessa järjestetty heinäkuinen Donald Trump Vladimir Putin -huipputapaaminen. Finlandia-talo toimi huipputapaamisen ajan mediakeskuksena, ja talo sai silloin paljon näkyvyyttä ja suitsutusta maailmalla.

 

Marraskuun lopussa Portugalissa järjestetyssä Bea World Festivalissa palkitaan maailman parhaita tapahtumia. Ensimmäistä kertaa tapahtumassa palkittiin myös parhaita tapahtumapaikkoja. Kongressi- ja kokoustalojen sarjan voittajaksi nousi Finlandia-talo.

“Voitto tuntuu erittäin hyvältä”, Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen iloitsee.

Tolonen oli  Finlandia-talon myyntipäällikkö Hanna Tannerin kanssa palkintotilaisuudessa Portugalin Coimbrassa viime viikonloppuna.

Samassa sarjassa Finlandia-talon kanssa kamppaili muun muassa ExCeL London.

“Kisa oli kovatasoinen. Olen itse käynyt ExCeL Londonissa kaksi kertaa, he tekevät todella hyvää työtä, ja se on yksi maailman tunnetuimpia messukeskuksia.”

 

Voittaakseen Finlandia-talon piti vakuuttaa kymmenhenkinen tuomaristo puolentoista minuutin videolla ja kolmen minuutin pitsauspuheella.

Talo nosti esittelyynsä Trump–Putin-mediakeskuksen järjestelyt.

“Siinä oli valtavat turvallisuusvaateet ja järkyttävän lyhyt valmistautumisaika. Halusimme mainita tämän esimerkkinä osaamisestamme, joka on maailmanluokkaa”, Tolonen sanoo.

Myös talon muokattavuus, muotokieli ja vastuullisuus tuotiin esiin.

“Tämä on kaunis talo, design-kohde jo lähtökohtaisesti. Vaalea marmori mahdollistaa muokkauksen möys talon sisätiloissa. Olemme myös ensimmäisten kongressitalojen joukossa ottaneet aurinkopaneelit käyttöön.”

Tolonen sanoo, Finlandia-talo aikoo hyödyntää maailman parhaan kongressitalon titteliä asiakasviestinnässään ja muussakin viestinnässä.

“Asiakkaammekin ovat jo alkaneet fiksusti hyödyntää tätä voittoa kertomalla, että ‘tulkaa meidän tapahtumaamme, se järjestetään maailman parhaassa tapahtumatalossa.’”

 

Töölönlahden Sanomat kertoi Finlandia-talon kesän suurtapahtumasta ja aikeista osallistua tapahtumatalojen kansainväliseen kisaan.

 

 

Finlandia-talon myyntipäällikkö Hanna Tanner (vas.) ja toimitusjohtaja Johanna Tolonen vastaanottivat palkinnon Bea World -tapahtumassa Portugalissa marraskuun lopulla.

 

 

kkk

Finlandia-talo ja vuoden parhaan tapahtumatalon palkintopokaali. (kuva: Johanna Saario)

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@toolonlahti.fi