Hook täyttää vatsan ilman yllätyksiä

Ravintola Hookin ruokasalissa voi seurata urheilua. Sisustus on merirosvohenkinen.

Kanansiipi­ravintolassa kolmen ruokalajin syöminen on vauhdikas tapahtuma, jossa ruokalajit tulevat pöytään ennen kuin edelliset on syöty. 

Tamperelaisravintola Hook kanansiipineen saapui Helsinkiin reilu kolme vuotta sitten.

Restamax-ketjun, eli nykyään NoHo Partnersin, omistama ravintola sijaitsee Kisahallin eteläpäädyssä. NoHo syntyi, kun Restamax ja Royal Ravintolat yhdistyivät viime vuonna. 

Tampere on Suomen wings- eli siipikeskus. Pirkanmaan kanansiipi-innostuksen alkulähteeksi on esitetty kiekkoväen kiinnostusta tähän amerikkalaisherkkuun.  Hook-ravintola on levittäytynyt Tampereelta Helsingin lisäksi muun muassa Turkuun.

Ravintolan salissa on merirosvoteema. Kapteeni Koukun ja kumppaneiden muovipatsaat kurkistelevat nurkissa. Sali on melko hämärä kesäauringossakin. Sisällä taulutelevisiot näyttävät jalkapallo-ottelua. Isolla ulkoterassilla valoa riittää.

Alkupalalistalta valittu paneroidut herkkusienet ovat rapeita ja maukkaita. 

Alkupaloissa on monenlaista friteerattua annosta olutsipulirenkaista mozzarellatikkuihin.

Paneroidut herkkusienet (6,90 euroa) ovat rapeita päältä ja maukkaita, tosin kahdeksan kappaletta alkupalaksi on melko tuhti määrä.

Pääruoaksi valitaan kahdeksan kappaletta niin kanansiipiä (9,20 euroa) kuin vegesiipiä (11,90 euroa). Vegesiivet ovat friteerattuja tofunpalasia. Annokset tulevat alkupalojen tavoin korissa rapisevan paperin päällä. 

Hookin ruoka-annokset tulevat koreissa. Etualan vegesiivet ovat
friteerattua tofua. Taaimmaisessa korissa on kanansiipiannos.


Annoksille valitaan tilauksen yhteydessä tulisuus asteikolla mild–suicide. Lisäksi annoksille valitaan kastikkeet, joten tarjoilijalta tulee monta lisäkysymystä, ennen kuin ruoat on tilattu. Sekä tofut että kanansiivet ovat maukkaita, mutta yllätyksettömiä. Pari palaa syötyään alkaa kaivata paistettujen siipien oheen muutakin kuin porkkana- ja selleritikkuja. 

Hook on omassa siipiravintolakategoriassaan legendaarinen tekijä. Sieltä saa kohtuuhinnalla vatsansa varmasti täyteen, mutta mitään yllätyksiä tai sen suurempia makuelämyksiä ravintola ei tarjoa. Monelle tämä kuitenkin riittää. Siivillä on fanikuntansa. 

Normaalilla ruokahalulla varustettu henkilö syö Hookissa alku- ja pääruoan alle 20 eurolla, joten se on hyvin huokea vaihtoehto esimerkiksi kaveriporukan illanistujaisiin.

Jälkiruokiin ravintola ei panosta. Listalla on vain yksi vaihtoehto: Häagen Dazs -jäätelöpuikko (7,20 euroa). Makuja on testipäivänä saatavilla kolme. Mansikkajäätelötikku tulee lautasella pakkauksestaaan avattuna kermavaahtokoristeen kanssa. Jäätelöpuikon päälle on ripoteltu salmiakkirakeita. 

Tarjoilija tuo jälkiruoan kysymättä pöytään kun pääruoka on vielä kesken. 

Sama kävi myös pääruoan kanssa: alkuruoka oli vielä kesken, kun pääruokakorit tulivat pöytään. Tarjoilu on asiallista, mutta rajoittuu annoksen kuljettamiseen pöytään. Ruoan maistumisesta ei kysellä lainkaan.

Yleisarvosana 7 (asteikolla 4–10)
www.ravintolahook.fi
Mannerheimintie 17, Kisahalli

Rauno Hietanen, teksti ja kuvat
rauno.hietanen@toolonlahti.fi