Ravintola-arvio: Töölönranta on puskissa piilotteleva helmi

 

Alkuruoka. Kolme pientä annosta saa hyvälle tuulelle.

 

Yksityiskohtaiset annokset saavat ruokailijan hyvälle mielelle.

 

Töölönranta on kirjaimellisesti puskien keskellä. Vilkas autotie kulkee ihan vieressä, mutta sitä ei aisti millään tavalla ravintolan salissa istuessaan.

Avara, moneen erilliseen siipeen jakautuva ravintolasali on rauhallinen.

Ruokailijoita mahtuu kerralla parisataa. Ravintola onkin suosittu vappu-, äitienpäivä- ja isänpäivälounaspaikka.

Sisustus on melko yksinkertainen puunvärisine pöytineen ja harmaine tuoleineen. Oman erityisluonteen antavat isot ikkunat, jotka antavat ravintolan omalle rauhalliselle terassialueelle.

Töölönrannan tärkeä naapuri on Oopperatalo. Monet oopperaseurueet käyvät ennen esitystä syömässä ravintolassa. Esitysten jälkeen he saattavat saapua drinkeille lähiravintolaan.

Alkuruokalistalta voi valita Kolme makua (14,70 euroa tai á 6 euroa) viidestä eri vaihtoehdosta. Valituksi tulleet Jokiravut, lohitartar ja kurpitsakeitto ovat kaikki onnistuneita pieniä makuelämyksiä. Punasipulilla ja tillillä ryyditetyt jokiravut tarjoillaan raikkaaan smetana-siianmädin kanssa. Lohitartarin voimakas piparjuuridippi sointuu hyvin graavattujen lohikuutioiden kanssa. Itse tehdyt perunalastut ilahduttavat lohiannoksessa.

Kurpitsakeitto tarjoillaan vuohenjuustovaahdolla. Annos on raikas ja tarpeeksi mausteinen. Mukava jälkipolte jää suuhun. Keittoannos, kuten muutkin alkuruoat ovat maistelukokoa, niinpä keitto syödään kahvilusikalla. Halutessaan koko alkuruokalistan voi tilata, hinta viideltä miniannokselta on 25 euroa.

 

Pääruoka. Ylikypsä karitsa maistuu tattirisoton kanssa.

 

Pääruoka ylikypsä karitsan entrecôte on saanut kaverikseen tattirisottoa. Kastikkeena on punaviinikastike.

Annos on melko väritön, jossa ruskean eri sävyt eivät juuri erotu toisistaan. Se ei haittaa, sillä maku korvaa mahdolliset ulkonäölliset keskinkertaisuudet mennen tullen. Huolella kypsytetty liha sulaa suussa itsestään, ja syksyn tunnelmaan sopiva tattirisotto yhdessä punaviinikastikkeen kanssa antavat lisäsyvyyttä lihalle.

Jälkiruoka. Puolukkajäädyke tarjoillaan lämpimän karamelli­kastikkeen kanssa.

 

Jälkiruoka puolukkaparfait on alkuruokien tapaan ilo silmälle yksityiskohtineen. Puolukkajäädyke ja annoksen ruismuruset tuovat jollain epämääräiselle tavalla mieleen suomalaisen sisun. Ainesosat ovat maltillisesti makeita, niinpä annoksen lämmitetty karamellikastike toimii oivana vastakohtaparina pohjoisen fiilikselle, jota puolukka välittää.

Kaikissa ruoka-annoksissa on yleisesti satsattu viimeistelyyn, ja se saa hyvälle tuulelle. Henkilökunta kertoo asiantuntevasti ja yksityiskohtaisesti annoksista ja ravintolasta itsestään.

Ravintola Töölönrannassa on tilaa noin 200 ruokailijalle.

 

Arvio

Ruoka 9
Hinta-laatu 3/5
Tunnelma 3/5
Palvelu 4/5

 

TÖÖLÖNRANTA: 

Helsinginkatu 56
puh. 09 6128 5700
www.toolonranta.fi

Keittiö avoinna: ma–pe 11.30–22, la 13–22, su 12–17.30 (brunssi). Lounas 11.30–15.

Arvosteluasteikko:

Ruoka: 4–10
Hinta-laatu, tunnelma
ja palvelu:  0–5 tähteä

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@toolonlahti.fi