Ravintola-arvio: Woolshed tarjoaa pubiruokaa ja after workkia

Woolshedin sisustuksessa on käytetty paljon Australiasta peräisin olevaa rekvisiittaa.

 

Woolshedista saa ruokia, joiden seuraksi sopii olut.

 

Australialainen Woolshed on palvellut Töölönlahdella vuodesta 2014. Se on suosittu muun muassa alueen toimistotyöntekijöiden after work -paikkana.

Woolshedin ruokalista palvelee kenties parhaiten niitä, jotka ovat tulleet nauttimaan juomia ja joilla sattuu olemaan myös nälkä. Pääpaino on juomissa, sillä esimekiksi pelkkä  olutlista on ruokalistaa pidempi.

Ruoka-annokset ovat varsin houkuttelevasti hinnoiteltuja. Burgerit maksavat 12,50–15,90 euroa ja nyt testattu 200 gramman ulkofileepihvi ranskalaisilla 18 euroa. Maanantain ja tiistain tarjousilloissa kaikki burgerit ja muutama muu ruoka maksaa vain kymmenen euroa. Usea ruokailija näyttääkin käyttävän tätä tarjousta alkuviikosta hyväkseen.

Ruoat ja juomat tilataan ja maksetaan tiskillä. Palvelu on englanninkielistä ja pelaa ripeästi. Myös ruokalista on englanniksi.

 

Alkuruoka. Kanansiivet ovat täyttäviä. Ne tarjoillaan hunajasoijan kera.

 

Alkuruoaksi nautitut hunajasoijalla maustetut kanansiivet (6 euroa) ajavat tehtävänsä. Kana tosin olisi saanut olla vielä aavistuksen enemmän kärvennettyjä pinnasta.

 

Pääruoka. Outback rump steak tarjoillaan ranskalaisilla ja salaatilla.

Pääruoaksi valittu ulkofileepihvi Outback rump steak (18 euroa, alkuviikon tarjouksessa 12,60 euroa) tarjoillaan ilman kikkailua esillepanossa.

 

Ulko­fileessä ja ranskalaisissa perunoissa ei ole moittimista, pihvi tulee asiakkaalle oikeankypsyisenä eli mediumina. Pieni vihersalaatti on omassa kipossaan lautasella, samoin punaviinikastike.

Keittiöstä saa ruoalle muitakin lisukkeita kuin perusperunat. Muutamalla eurolla voi tilata esimerkiksi halloumiranskalaiset tai kokonaisen maissintähkän.

Tarjoilijan mukaan paikan suosituin olut on Woolshed Blonde Lager (7,20 euroa). Se onkin varsin sopiva ruokajuoma pihville ja kanansiiville. Maku ei ole liian laimea eikä liioin liian vahva.

 

Jälkiruoka. New York cheesecake on keskitason jälkiruoka. Se tarjoillaan kirsikkakompotin kanssa

Jälkiruokalistan kolmesta vaihtoehdosta valikoituu New York cheesecake (6 euroa). Kakun rakenne on mukiinmenevä, sen kanssa tarjoiltu kirsikkakompotti aavistuksen liian makeaa.

Ruokakokemuksena Wool­shed on varsin kelvollinen.

Ravintolan miljöö aussirekvisiittoineen on viihtyisä ja rento monenlaiseen seurusteluun. Tarjoilu on toimivaa, ja ruoat tulevat nopeasti pöytään. Töölönlahden Sanomat testasi Woolshedin elokuussa.

 

Rauno Hietanen
rauno.hietanen@toolonlahti.fi