Ravintola Bastis muuttaa lähemmäksi rautatieasemaa ja vaihtaa nimeä

Isä Manfred Schlegel ja tytär Satu Schlegel avaavat ravintola Manun Töölönlahdelle.

 

Uusi Manu-ravintola avautuu ensi viikolla KPMG:n talossa.

 

Alma-talon vieressä toiminut ravintola Bastis muuttaa lähemmäs rautatieasemaa. Myös nimi muuttuu.

Jatkossa ravintola tunnetaan nimellä Manu, ja se avaa ovensa maanantaina 31. heinäkuuta KPMG:n talon katutasossa Töölönlahdenkatu 3:ssä. Tiloissa toimi aiemmin avintola Nom.

“Meillä oli mielessä vaikka minkälaista nimeä. Jälkikasvu sitten ehdotti, että mikset sinä laita nimeksi Manua, se on lyhyt ja ytimekäs”, ravintolakonkari Manfred “Manu” Schlegel kertoo.

Schlegelin takana keittiössä ja baaritiskin vieressä on vilskettä ja pauketta, kun työntekijät laittavat ravintolaa käyttökuntoon. Valmista täytyy olla jo viikonloppuna, jolloin Manussa järjestetään pari yksityistilaisuutta.

Uuden ravintolan ruokalista on paljon monipuolisempi kuin Bastiksen aikana. Selitys löytyy keittiöstä, joka on huomattavasti Bastista suurempi.

“Bastiksen keittiön tilat olivat siellä liian pienet, emmäkä voineet tehdä sellaisia ruokia, mitä olisimme halunneet. Ja viikonloppuisin loppui usein asiakastila”, Schlegel sanoo.

Asiakaspaikkoja on 120 aiemman 60 paikan sijaan. Lisäksi terassille mahtuu 60 asiakasta.

Manu Schlegel on ollut ravintolayrittäjänä 35 vuotta.

“Olisiko tämä nyt seitsemäs ravintola”, hän muistelee pitkää uraansa.

“Ensimmäinen paikka oli Mäkelänkadulla toiminut Haus Berg. Sen moni varmaan muistaa vielä. Pyöritin Haus Bergiä 30 vuotta.”

Töölönlahtelaiset muistanevat myös Prodomon, joka oli ensimmäisiä ravintoloita Töölönlahdella Bastiksen vieressä.

“Prodomo oli hieno paikka, mutta se ei lähtenyt käyntiin, kun täällä oli rakennustyömaat silloin joka puolella. Kun avasimme Prodomon, niin kesti kaksi ja puoli vuotta, ennen kuin pihaan pääsi edes kunnolla ajamaan.

Manu Schlegel on jo päässyt eläkeikään, ja jälkikasvu ottaa entistä enemmän vastuuta ravintolasta. Tytär Satu Schlegel on uuden ravintolan ravintolapäällikkö.

Ravintola Manu

Töölönlahdenkatu 3

Rauno Hietanen