Ravintola Lumi laskeutui Töölönlahdelle – vieressä aukeaa Oodi tällä viikolla

Ravintola Lumen ikkunoiden edessä levittäytyy keskustakirjasto.

 

 

Lapista Etelä-Suomeen palanneiden yrittäjien uusi ravintola tarjoaa poroa ja mereneläviä.

 

Ravintola Lumi aloitti Töölönlahdella keväällä 2018. Se sijaitsee KPMG-rakennuksen katutasossa tiloissa, jossa aiemmin toimi Eatos-ravintola.

Ruokalistojen kielivalikoiman – yhdeksän kieltä, kiina ja japani mukaan lukien – perusteella Lumella on paitsi paikalliset, myös turistit kohderyhmänään.

Listalta löytyykin poroannos, joka ulkomailla koetaan eksoottiseksi.

Vastapäätä ravintolaa tällä viikolla avautuva keskustakirjasto todennäköisesti tuo ravintolalle lisäasiakkaita.

Lumen ravintoloitsijapariskunta on aiemmin pyörittänyt Lumi-nimellä ravintolaansa Saariselällä Lapissa. Nyt pariskunta on muuttanut takaisin kotikonnuilleen Etelä-Suomeen ja tuonut ravintolakonseptin mukanaan. Listalla on samantyylisiä annoksia kuin pariskunnan Lapin-vuosinakin.

Lumen keittiöpäällikkönä on Kaija Rutanen ja salista vastaa toimitusjohtaja Teuvo Rutanen.

 

Kampasimpukat ovat pinnalta rapeita ja sisältä meheviä.

 

Alkuruokalista poikkeaa  edukseen tyypillisestä helsinkiläisravintolasta. Saatavana on muun muassa jättikatkaravunpyrstöjä (13,80 e) ja Jäämeren kuningasrapua (28,50 euroa, vain ennakkotilauksesta vuorokautta ennen).

Alkuruoaksi valikoituu kampasimpukat (14,50 e), jotka ovat varsin meheviä ja pinnaltaan rapeaksi paistettuja.

Lime-korianterivoiastikkeessa oleva chilin määrä yllättää aluksi, mutta muutaman suupalan jälkeen polte tuntuu juuri sopivalta kaverilta kampasimpukoille.

 

Mustikkasorbet maistuu pirteältä.

 

Pääruoka on poronfilettä (normaalihinta 39,50 euroa, tarjoushinta 32,50 euroa). Poronfilepalat on siivutettu ja aseteltu keoksi perunan viereen. Annos on maittava, mutta aavistuksen tavanomainen. Maut olisivat voineet olla rohkeammin esillä. Perunakakusta on vaikea erottaa piparjuuren makua ja tummasta kastikkeesta vadelman makua.

Jälkiruoka mustikkasorbet   (11,50 euroa) on maittava. Murustettu keksi ja vaniljacreme sopivat hyvin kaveriksi vahvasti mustikkaiselle jäädykkeelle. Kirpeät herukat tuovat mieleen Pohjois-Suomen paukkupakkaset.

Moni illallisravintola on ottanut tavakseen esitellä parilla lauseella annoksien sisältöä. Lumessa palvelu on asiallista, mutta ruokailija jää kaipaamaan pientä esittelyä annoksesta. Nyt tarjoilija tyytyy vain kertomaan annoksen nimen tarjoillessaan ruoan.

 

Arvio 8 +

Aiemmat ravintola-arviot:

Lyon 9+

Töölönranta 9

Manala 8

Mamma Rosa 8–

Woolshed 7,5

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@toolonlahti.fi