Sokkeloinen paikallisravintola on töölöläisten suosiossa

Päivä paistaa sisään Mamma Rosan katetulle terassille Töölöntorin laidalla.

 

 

 

Klassikkoruokalan eteisessä saapuva asiakas jää piiloon.

 

Tämä on käynyt ennenkin.  Mamma Rosan eteisessä ei tiedä, pitäisikö edetä pidemmälle ravintolaan vai jäädä odottamaan, että salihenkilökunta tulee paikalle.

Heti eteisestä alkavat portaat sukeltavat kellarikerroksen saliin, ja oikealla on baari sekä ruokailutilaa ja katettu terassi. Eteinen on hieman katveessa muusta ravintolasta, ja tämä saattaa olla syynä siihen, että saapuva asiakas jää herkästi huomioimatta.

Vuonna 1981 perustettu Mamma Rosa on perheyritys, jonka pääomistaja on Raimo Pekkonen.

Ruokailijoita – kaikesta päätellen paikallisia – on yläkerrassa kourallinen iltapäivällä lounasajan jälkeen.

Alkuruoka. Vaaleaa ja vihreää parsaa kylmäsavulohella on reilun kokoinen annos.

 

Mamma Rosan kevään parsaviikot jatkuvat kesäkuulle. Alkuoruoaksi parsalistalta valikoituu Vaaleaa ja vihreää parsaa, bearnaisekastiketta ja kylmäsavulohta (14 euroa). Parsat, varsinkin vaalea, on maltilla kypsennetty mukavan al denteksi.

Lohen ja kastikkeen kanssa alkuruoka on reilun kokoinen annos.

Pääruoka. Karitsanfile on tuhti annos perunoineen ja punajuurineen.

 

Pääruoka Karitsanfilettä, vuohenjuusto-punaviinikastiketta ja lehtipersiljavalkosipulijugurttia (24 euroa) tarjoillaan kermaperunan ja punajuurien kanssa. Annos on maittava ja ainesosat moitteettomia, mutta annos on melko tavanomainen.

Lisukkeet ja punaviini-  sekä jugurttikastike ovat tuhtia tavaraa, ja annos kaipaisi kylkeensä jotain raikasta elementtiä.

Jälkiruoka. Paahtovanukas tarjoillaan tyrnimarjasorbeen kanssa.

 

Jälkiruokana on Appelsiinikukka crème brûlée ja tyrnimarjasorbet (9 euroa). Paahtovanukas on kumottu kipostaan lautaselle ja kevyesti poltettu pinnastaan. Tyypillistä lasimaista pintaa tässä crème brûléessä ei ole, ja kumottuna sen pitääkin olla tiukempaa tavaraa kuin suoraan kulhosta tarjoiltu.

Muuallakin Helsingissä on tullut vastaan tapa on tarjoilla vanukas sorbetin kanssa. Tapa on toimiva. Annoksen hauska lisä on pulveriksi raastettu marenki.

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@toolonlahti.fi