T-Tyyli – Pikkuveljen henkselit ja muita yksityiskohtia

Töölöläinen Lila Ahnger hyödyntää tyylissään kirpputoreja ja perheenjäsentensä vaatteita.

 

Lila Ahngerin tyyli vaihtelee kausittain. Elokuvat ja sarjat innostavat pukeutumaan tietyn vuosi­kymmenen muodin mukaisesti. Juttusarjassa Töölönlahden Sanomat pureutuu paikalliseen tyylin.

 

Vaatteilla pitää olla tarina. Töölössä asuvalla Lila Ahngerilla, 14 vuotta, on päällään äidin vaatekaapista napattu paita, monta vuotta vanhat farkkuhaalarit, pikkuveljen henkselit ja Ranskasta ostetut aurinkolasit.

Farkkuhaalarit ovat tosin jääneet pieneksi. Siksi Ahnger kääri lahkeita ja lainasi pikkuveljeltä henkselit. Farkkuhaalarit sopivat nimittäin hyvin 1980-lukuun.

“Tyylini vaihtelee kausittain, mielialan mukaan. Joskus tykkään pukeutua 1920-luvun, joskus 1950-luvun tyyliin. Juuri nyt kiinnostaa 1980-luvun muoti. Olen katsonut Stranger Things -sarjaa, jossa pukeudutaan 1980-luvun mukaisesti. Siitä sain vaikutteita!”

Enimmäkseen Ahnger ostaa vaatteita kirpputorilta ja vintageliikkeistä. Uusista ja vanhoista vaatteista hän miksaa asukokonaisuuksia.

Töölö pursuaa vintageliikkeitä, ja onkin siksi oiva paikka asua. Second hand -liikkeissä tulee käytyä ahkerasti.

“Välillä liikkeisiin tulee mentyä hypistelemään tavaroita, vaikkei olisikaan rahaa, ja sitten harmittaa kun ei voi ostaa mitään.”

Vintageliikkeistä saa yleensä hyväkuntoisia vaatteita edullisesti. Ja ainakin voi olla varma, ettei törmää kadulla samoihin vaatteisiin.

Ahnger kertoo, ettei mieti kovin paljoa tyyliään etukäteen, vaan pukeutuu fiiliksen mukaan.

“Mietin kyllä, mitä laitan päälle ja mitkä vaatteet sopivat yhteen toistensa kanssa. En kuitenkaan välitä siitä, nauravatko kaikki, jos laitan tämän mekon päälle.”

“Jos joku ei  tykkää vaatteistani, ajattelen, että se on lähinnä sen oma ongelma. On sillä kuitenkin väliä, mitä muut ajattelevat pukeutumisestani. Kysyn usein äidin ja hyvien kavereiden mielipidettä.”

Monesti joku tulee kehumaan tyyliä, mistä tulee hyvä mieli. “Kerran pukeuduin 1920-luvun mukaisesti, ja joku mummo tuli sanomaan, että onpa kivat vaatteet. Mistähän se johtuu, että vanhemmat ihmiset kehuvat eniten? Ehkä vintagevaatteet muistuttavat heitä heidän omasta nuoruudestaan!”

Onko Ahngerilla antaa vinkkejä, miten töölönlahtelaisten pitäisi pukeutua?

“Käykää kirppareilla”, Ahnger neuvoo, kunnes tajuaa: “paitsi että älkää kuitenkaan, koska sitten minulle ei riitä enää parhaita vaatteita!”

“Tärkeintä on, ettei välitä muiden mielipiteistä liikaa, vaan pukeutuu siltä kun tuntuu itsestä hyvältä. Niin kauan kun itse tykkää tyylistään, se on hyvä!”

 

Lila Ahngerin aurinkolasit ovat Tiger-liikkeestä Ranskasta.

 

Tyyli#1 puhelin

”Saan aina käyttööni vanhempien vanhoja puhelimia. Nyt minulla on iPhone 7.  En käytä puhelinta kovin paljoa. Käytän sitä lähinnä somettamiseen, kuvien ottamiseen ja viestittelyyn.”

Tyyli#2 lasit

”Me löysimme nämä aurinkolasit Ranskasta Tigerista ja ostettiin sellaiset porukalla isoäidin häitä varten. Häissä meillä oli tanssiesitys, ja halusimme kaikille tytöille samanlaiset lasit. Ne ovat kuitenkin niin kivat, että käytän näitä häiden jälkeenkin!”

Tyyli#3 farkut

” Nämä farkkuhaalarit sain monta vuotta sitten, kun isä toi ne Yhdysvalloista. Haalarit jäivät kaapin pohjalle, kunnes aloin pitää niistä uudestaan ja kaivoin ne esille. Harmillisesti ne olivat jääneet jo liian pieniksi! Onneksi pikkuveljen henkseleillä ja lahkeita käärimällä niitä voi vielä käyttää.”

 

Katriina Kontuniemi

toimitus@toolonlahti.fi