Töölönlahden kesäjuhla käynnistää Suomen EU-puheenjohtajakauden

Kesäjuhlissa Finlandia-talon eteen tuodaan tekonurmi Helsinki Cupin otteluita varten. Kuva: Rauno Hietanen

Finlandia-talo on EU-kokousten päänäyttämö. Puheenjohtajuus tuo Helsinkiin parikymmentätuhatta kokousvierasta ja tuhat median edustajaa.

Musiikkia, lavatansseja, valtava muovimamma ja jalkapalloturnauksen avajaiset. Muun muassa näitä on luvassa Töölönlahdella, kun Helsinki polkaisee kesäjuhlalla käyntiin Suomen EU-puheenjohtajuuden.

Puheenjohtajuuden avausta juhlitaan 8. heinäkuuta kaikille avoimessa kesätapahtumassa Kansalaistorilla ja Töölönlahden puistossa. Juniorijalkapalloturnaus Helsinki Cupin otteluita varten Finlandia-talon eteen tuodaan tekonurmi. Ehkä näkyvin avajaisten elementti on kymmenen metriä korkea Plastic Mama -patsas, joka on tehty jätemuovista.

Kaupungin mukaan Töölönlahden puistoon rakentuu leppoisa juhla-alue, johon voi tulla piknikille, pelaamaan pihapelejä, tanssimaan lavatansseja tai sitomaan vihtoja ja kukkaseppeleitä. Luvassa on myös musiikkiesityksiä.

Avajaisten yhteydessä käynnistetään kaikille yhteinen maailmanympärijuoksu, johon niin kokousvieraat kuin paikalliset asukkaatkin voivat osallistua kiertämällä Töölönlahtea ja näin kerryttämällä yhteistä kilometrimäärää.

”Helsinki toivottaa vieraat tervetulleiksi maailman toimivimpaan metropoliin, jossa Finlandia-talon takapihalta aukeaa luontokeidas ja käveltävä keskusta. Helsingissä on helppo kokea omatoimisesti arjen kestäviä ratkaisuja”, kertoo pormestari Jan Vapaavuori kaupungin tiedotteessa.

Puheenjohtajakauden kuuden ministerikokouksen ja yli sadan muun EU-kokouksen odotetaan tuovan Helsinkiin parikymmentätuhatta kokousvierasta ja noin tuhat median edustajaa.

Lue avajaisjuhlasta lisää Töölönlahden Sanomista. Lehti ilmestyy 22. toukokuuta.

Rauno Hietanen
rauno.hietanen@toolonlahti.fi