Töölönlahden maaginen valtakunta

Matti Oittila on helsinkiläinen kirjailija.

KOLUMNI Liveroolipelissä voi tulla vastaan käsittämätöntä kieltä puhuvia pipopäitä laudanpätkineen.

Live-roolipelissä pelaaja sukeltaa uuteen maailmaan kohtaamaan odottamattomia tilanteita. Nyt sinäkin voit astua tuntemattomaan maahan, Töölönlahden maagiseen valtakuntaan. 

Roolihahmosi nimi on Vieno Ulkokuntalainen. Ulkokuntalaisten suku on perinteistä talonpoikaiskansaa, joten hahmosi taitoina ovat rauhallisuus ja käytännön järki. Sinun on vaellettava Töölömaan halki uhmaten vaaroja sekä oudoksuttavia ilmiöitä.

Ensimmäinen tehtävä on Oodin labyrintti. Sinun tulee löytää tie Lasiseen Kolkkaan, josta voit lähettää kotiväelle kuvan itsestäsi. Uskollinen kirjekyyhky Instantus vie viestin nopeasti eteenpäin. Kuvan lähettämisen jälkeen on käytävä vessassa ja löydettävä polku Naisten tai Miesten Luolaan. Tehtävä on kompa, sillä luolia ei ole eroteltu.

Ulkona kadulla ulvoo Töölömaan alijäähtynyt tuuli. Etäällä siintää Arcadian graniittipalatsi, jossa ilkeät lordit ja paronittaret suunnittelevat jekkuja alamaisilleen. Äkkiä ketterästi liikkuva Pipopäiden joukko saavuttaa sinut. He liikkuvat laudanpätkillä, joiden alle on kiinnitetty pyörät, joten et pääse pakoon. Ryhmä ei kuitenkaan vaikuta vihamieliseltä, mutta puhuu käsittämätöntä kieltä huudellen lit, chillisti ja leija kickflip.

Pipopäät jättävät sinut rauhaan, ja pääset turvaan suureen lasiseen herraskartanoon. Siellä sinun on kyettävä vastaamaan Taikurin Arvoitukseen, miten tavallinen mustikkaleivos kahvilassa voi maksaa niin paljon. Tiskin takana myhäilevä Taikuri ei vastaa, mutta voi viedä rahasi yhdellä lähimaksun piippauksella. 

Pääset pakenemaan kartanosta. Kymmeniä tonneja painava vihreä metallinen hirviö hiipii kohti. Onneksi Kympiksi nimetty otus on rauhallinen ja pystyy kulkemaan vain metallisia jälkiään pitkin. Se liukuu kolisten ohi, imaistuaan sisäänsä muutaman viattoman ohikulkijan.

Väistät vihreää petoa kohti rantaa, Töltsin vuonolle asti. Ruohotasangon kaakattavat olennot ovat seuraava haaste. Olennot eivät itse ole suuri uhka, mutta ruohikkoon kätketyt yllätyspötköt ovat. Mutta Vieno Ulkokuntalainen osaa katsoa, mihin astuu. 

Lähdet seuraamaan vuonon rantaa takaisin etelään ja tilanne rauhoittuu. Lopulta pääset perille Rautaisen Tien Satamaan. Sieltä kultaiset vaunut kuljettavat sinut takaisin kotiin, Syvä-Lahteen tai Tampesterin Porttiin. Vaunussa tarjoillaan poreilevaa taikajuomaa, jota siemaillen voit muistella seikkailuja.

Matti Oittila
Kirjoittaja on helsinkiläinen  kirjailija ja Älyvapaa ajattelija -podcastin luoja.