Tubettaja Nelli Orell otti Oodin omakseen – kirjastossa on jopa ommeltu kirppishousut kuntoon

Tubettaja Nelli Orell pitää keskustakirjasto Oodin muotokielestä.

17-vuotiaan lukiolaisen suositut videot käsittelevät usein piirtämistä ja maalaamista

Tubettajatähti Nelli Orell on ottanut Oodin omakseen.


”Tämä on minun tyylinen rakennus”, Orell kehuu.


”Kun tämä valmistui, olin melkein heti ensimmäisenä päivänä täällä kavereiden kanssa. Minua kiinnosti tosi paljon nähdä, millainen tämä on.”
Orell on tunnettu tubettaja. Erityisesti hänen maalaus- ja piirustusvideonsa ovat suosittuja.


”Olin Norjassa tapaamassa Marcusta ja Martinusta. Teimme videon, jossa piirsimme yhdessä. Se on kai kanavani suosituimpia videoita”, Orell kertoo tapaamisestaan norjalaisen popduon kanssa.
Kyseistä videota on katsottu Youtubessa reilusti yli puoli miljoonaa kertaa.

Orell aloitti tubetusharrastuksen 13-vuotiaana.
”Olin kiinnostunut editoinnista. Ja tykkään tehdä monia eri asoita. Tubettaminen on niin laaja ala, että siinä pääsee tekemään monia asioita samaan aikaan”, kertoo 17-vuotias helsinkiläinen lukiolainen.
Ison seuraajamäärän mukana tulee myös vastuuta. Sitä Orell yrittää kunnialla kannatella.


”Olen tietynlainen roolimalli ihmisille. Koen, että minun pitää olla esimerkillinen, ja on kiva, että ihmsiet ottavat esimerkkiä minusta.”
Orellille on ollut palkitsevinta, kun hän kuulee, että joku on alkanut hänen videoitaan nähtyään maalaamaan tai opiskelemaan.
”Kun ihmiset näkevät, kuinka paljon teen asioita, vaikkapa opiskelen, niin he sanovat, että ’nyt minullekin tuli sellainen olo, että on pakko opiskella.’”
Orell kertoo saavansa paljon palautetta siitä, että on motivoinut seuraajiaan tekemään ylipäätään enemmän asoita kuin aiemmin.

Orelliin voi törmätä Oodissa usein, ainakin kerran viikossa. Yleensä hän on siellä iltaisin lukion jälkeen. Hänen äitinsä työpaikka on Töölönlahdella, muutaman minuutin kävelymatkan päässä kirjastolta.


Oodissa Orell muun muassa editoi videoitaan tai tulee kavereidensa kanssa tekemään kouluesitelmiä. Tai tulee vain kahville ja hengailemaan.


Orellin lempipaikkoja on Oodin kakkoskerroksen isot oleskeluportaat.
”Yleensä menen sinne kavereiden kanssa, koska siellä on tilaa eniten. Ja yritämme aina etsiä sellaisen paikan portailta, missä on pistoke latureille.

Mennäänkö hengailemaan kirjastoon? Orell ehdotti tätä kavereilleen, mutta sai aluksi hyvin ihmettelevän vastaanoton.
”Kaverit olivat sillain, että se on kirjasto, että ei mennä. Mutta sitten hekin ovat ymmärtäneet, että Oodi on paljon enemmän kuin pelkkä kirjasto”, Orell sanoo.

Nyt puoli vuotta Oodin aukeamisen jälkeen Orellille ja hänen kavereilleen talo palveluineen on hyvin tuttu. He ovat muun muassa käyneet ompelemassa kirpputorilta löytyneet vaatteet kuntoon kakkoskerroksen koneilla.


”Piti palauttaa mieleen tekstiilityön tunnit, että miten sitä ompelukoneita käytettiin. Oli kivaa nähdä koulussa kaverin päällä ne housut, jotka hän oli korjannut Oodissa”, Orell hymyilee.
”Oodi on tosi kiva siitä, että on niin monipuolinen. Täällä on varmasti kaikille jotain.”

Orellin nousu tunnetuksi sosiaalisen median hahmoksi oli verrattain nopeaa. 13-vuotiaana Orell ei vielä tiennyt, mitä kaikkea tubettajana oleminen edes tarkoittaa.


”Mutta siitä kaksi vuotta eteenpäin pääsin manageritoimistoon. Nyt minulla on oma manageri ja teen kaupallista yhteistyötä eri firmojen kanssa”, Orell kertoo.


”Teen tosi aktiivisesti sisältöä, ja jotkut sisällöistä on maksettuja mainoksia. Ihmiset seuraa aktiivisesti elämääni.”

Nelli Orell

17-vuotias lukiolainen ja tubettaja.
Käsittelee Youtube-kanavallaan muun muassa piirtämistä, maalaamista ja arkielämäänsä.
Youtube-kanavalla on lähes 80 000 seuraajaa.
Käy lukiota ja opiskelee valokuvausta. Opiskellut kiinaa kymmenen vuotta.

—-

Rauno Hietanen
rauno.hietanen@toolonlahti.fi