Tuliterä koulutuskampus aloitti Töölönlahdella

Tieturin liiketoimintajohtaja Pauliina Lautanen-Nissi ja Sopranon toimitusjohtaja Arto Tenhunen ovat ylpeitä uudesta kampuksesta.

 

 

Kouluttajayhtiö Sopranon elokuussa avattu kampus tuo lisävilinää Töölönlahdelle.

”Tämä on paikkana meidän alalle aivan fantastinen. Tänne pääsee kävellen, fillarilla, ratikalla ja bussilla. Lentokenttäbussit tulevat tuohon viereen ja kaksi isoa hotelliakin on vieressä”, luettelee Sopranon perustaja ja toimitusjohtaja Arto Tenhunen.

Sopranon kampus aukesi vanhaan Sokeritehtaan pääkonttoriin Mannerheimintie 15:ssä.

Kampuksellaan Soprano saa yhdistettyä kourallisen koulutustilojaan, joita sillä oli ennen käytössä siellä täällä Helsingissä.

Nordean eläkesäätiön omistama kiinteistö on ollut remontissa vuoden alusta asti. Nyt elokuun alussa pinnat hohtavat ja led-valot luovat miellyttävää epäsuoraa valoa. Kaukoviileään kytketty talo on saanut kehuja työntekijöiltä, joista osalle talo oli tuttu vuosituhannen taitteesta, kun Tieturi oli siinä vuokralaisena.   Talo tunnetaan edelleenkin Tieturin talona.

Talon kakkoskerroksessa on käytetty vaaleita värejä.

 

Ikkunat näyttävät uusilta, mutta kyseessä ovatkin vanhat pokat.

”Niitä on höyläilty tuolla neljännessä kerroksessa, joka on ollut ikkunaverstas remontin ajan”, kertoo Tenhunen.

Sokeritehtaan talo on vuodelta 1951. Sen modernisointia on vetänyt Tieturin liiketoimintajohtaja Pauliina Lautanen-Nissi.

”Siitä olen iloinen, että tämä on terve talo ja hyvin rakennettu aikanaan”, Lautanen-Nissi sanoo.

Hänen edustama Tieturi on yksi yrityksistä, joita Soprano on ostanut vuosien varrella. Pörssiyhtiö Soprano on Pohjoismaiden suurin yritysten ja organisaatioiden kouluttaja.

Tyypillisin kurssilainen uudella kampuksella on ammattilainen, joka hankkii itselleen lisäosaamista ja jonka koulutuksen maksaa työnantaja.

Koulutuskampusrakennus oli alunperin Sokeritehtaan pääkonttori.

 

Kampuksella opiskelee Tenhusen mukaan päivittäin väkeä sadasta kahteensataan, ja vuodessa noin 7000.

Kampuksen alakertaan tulee Fazerin ravintola kurssilaisten käyttöön. Keittiökoneet odottivat vielä tehdaskääreissään pihamaalla elokuun alussa.

 

Rauno Hietanen

rauno.hietanen@toolonlahti.fi