Yhdessä syöjillä “menee paremmin”

Syödään yhdessä -teemaviikko jatkuu koko viikon Kanrestan ravintoloissa. Kuva Finlandia-talolta.

 

Kanresta aloitti yhdessä syömisen teemaviikon Finlandia-talolla.

 

Pöytä on pitkä ja puheensorina täyttää korkean tilan. Syödään yhdessä -tapahtumassa Finlandia-talolla on tarjolla muun muassa savulohiperunasalaattia, mallaspossumakkaraa ja kaura-omenapaistosta.

“Tutkimusten mukaan ihmisillä menee paremmin, kun he syövät yhdessä”, sanailee Finlandia-ravintolan myynti- ja markkinointipäällikkö Hanna-Leena Linnamäki kutsuvieraille.

Maanantaina Finlandia-taloon oli kokoontunut 80 vierasta Suomen Mielenterveysseurasta Kanrestan Syödään yhdessä -teemaviikon avaukseen.

Syömään oli kutsuttu muun muassa  vapaaehtoistyöntekijöitä.

“Vapaaehtoiset ovat niitä, joita me haluamme kiittää. Yhtä lailla haluamme kiittää heitä, jotka kouluttavat ja pitävät huolta näiden vapaaehtoisten jaksamisesta”, teemailtaa organisoimassa ollut Suomen Mielenterveysseuran järjestöjohtaja Sinikka Kaakkuriniemi sanoo.

Tapahtuman järjestäjä Kanresta on Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n tytäryhtiö. Kanresta tuottaa Finlandia-ravintolan palvelut.

Kanresta jakaa ravintolatoiminnasta syntyneitä tuottojaan vuosittain Suomen Mielenterveysseuran lisäksi Lastentautien tutkimussäätiölle, Suomen Sydänliitolle ja Vanhustyön keskusliitolle.

Yhdessä syöminen jatkuu Kanrestan eri ravintolayksiköissä koko tämän viikon aina sunnuntaihin 10.9. saakka. Kanrestalla on lähes 20 ravintolaa ympäri Suomea.

Esimerkiksi tänään tiistaina Tampere-Pirkkalan lentoasemalla Kanrestan kutsuvierailla – Suomen Sydänliittoon kuuluvalla Pirkanmaan Sydänlapset -yhdistyksellä – on ruokailun ohessa mahdollisuus päästä palo- ja poliisiautojen kyytiin sekä tutustumaan tullin koiriin.

Syödään yhdessä -teemavuoden takana on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö Elo. Säätiön mukaan Syödään yhdessä -hankkeessa on mukana yli 150 yritystä, yhteisöä ja järjestöä.

Rauno Hietanen
rauno.hietanen@toolonlahti.fi