Oodin kirjastonhoitaja: ”Usein kysytään, että miksi täällä on eläviä puita”

Kirjaston­hoitaja Ulla Rieck aloitti syyskuussa Oodin asiakaskokemus­tiimissä. (kuva: Rauno Hietanen)

TÖISSÄ TÖÖLÖNLAHDELLA: Ulla Rieck

Juttusarjassa keskeytetään jonkun työnteko ja kysytään, keitä täällä Töölönlahdella on töissä.

Kirjastonhoitaja Ulla Rieck, millainen työpäiväsi on? ”Olemme työpäivän aikana kaksi tuntia joka kerroksessa töissä. Usein olemme asiakaspalvelupisteellä ja sitten on erilaisia työtehtäviä, jotka hoidamme henkilöstön tiloissa.”

Mikä on asiakkaiden yleisin kysymys tai palvelutoive? ”Teemme aika paljon kirjastokortteja joka päivä. Tyypilliset kysymykset ovat, että milloin Oodi on avattu, missä on vessa ja miksi täällä on eläviä puita.”

Mikä asia on yllättänyt? ”Monet ajattelevat, että Oodi on kiireinen paikka ja että täällä on liikaa ihmisiä, paljon melua ja hässäkkää. Minusta se on vain kiva asia, että ihmiset tykkäävät tästä kirjastosta ja tykkäävät tulla takaisin.”

Pääsetkö käyttämään äidinkieltäsi saksaa? ”Jonkin verran kyllä, nyt on paljon saksankielisiä turisteja ollut käymässä täällä.  Olisi tietysti kivaa päästä käyttämään saksaa enemmänkin. Tänne tulee pian saksankielinen ryhmä, jolle näytän Oodia, se on kivaa.”  TLS

Artikkeli on julkaistu Töölönlahden Sanomien printtilehdessä marraskuussa 2019, kun kirjastot vielä olivat auki. Koko lehden voit lukea tästä